Tájékoztatjuk kedves megrendelőinket, hogy az 1 órás fotóelőhívás szolgáltatásunk 2020.09.21-től megszűnik.
Bejelentkezés

Segítünk a rendelésben!

Összegyüjtöttük neked a legfontosabb információkat,
amennyiben viszont elakadnál keresd bátran ügyfélszolgálatunkat!


Rendelés leadás menete

► Fényképek feltöltése

A megrendelő felületen az "Új kép feltöltése" gombra kattintva akár egyesével, akár - a CTRL, illetve a SHIFT gomb lenyomásával - csoportosan is feltöltheted fotóidat. A feltöltést segítő szoftver kizárólag JPG formátumot ismer. A feltöltés folyamatát a narancssárga folyamatjelző ábra mutatja, mely a feltöltés végeztével zöldre vált.

► Megrendelés összeállítása

► Megrendelés összegzése

"Tovább" gombra kattintva még egyszer összefoglalva láthatod megrendelésedet, immár kiegészítve személyes adataiddal. Ha mindent rendben találsz, válaszd a "rendelés leadása" gombot. Megrendelésed elküldése után automatikus e-mailben tájékoztatunk annak beérkezéséről.

A rendelés menetéről részletesen a
"Rendelési útmutató" aloldalunkon tájékozódhatsz.


A digitális fotóelőhívásról

Fotólaborunkban digitális fotóidból kiváló minőségű fényképeket készítünk. A fényképek digitális laborgépen készülnek, hagyományos vegyszeres eljárással, prémium minőségű Kodak Premier Gold fotópapírra.

Fotóidból akkor tudjuk a legkiválóbb minőségű papírképet előállítani, ha minél kisebb tömörítéssel, minél nagyobb felbontásban készíted el őket. Minden egyes képmérethez megadtunk egy minimálisan ajánlott felbontást, amit célszerű betartani annak érdekében, hogy az előhívott kép ne legyen homályos, elmosódott, vagy "pixeles". A minimálisan ajánlott felbontást a rendelés feladása során az alábbi táblázatunkból leolvasható. 

Online megrendelés esetén a fotók feltöltését segítő webes felületre csak JPG, vagy JPEG formátumú képfájlokat tudsz feltölteni.  Amennyiben az üzleteinkben szeretnéd leadni megrendelésed hozd be bármilyen adathordozón képeidet.

A kidolgozásra feltöltött képeken - ha szükségesnek látjuk - minimális korrekciót hajtunk végre. 
Rossz minőségű, "színhibás" képeket csak külön kérés, és elbírálás alapján áll módunkban korrigálni.

Feltöltött képeidet a 220foto.hu szerverén kb. 1-3 hónapig tároljuk. (az esetlegesen felmerülő hamarabbi törlésért, adatvesztésért semmilyen felelősséget nem vállalunk). Ezen időszakban amennyiben újra szeretnél rendelni, ezt megteheted anélkül, hogy újra fel kellene töltened képeidet.

Nincsenek rejtett költségek!

Nincs minimális rendelés, képeid mennyiségétől függetlenül, bátran fordulj hozzánk! 
Nincs alapdíj, tehát minimális mennyiségű előhívás esetén sem számítunk fel Neked plusz költségeket!
Nincs transzferköltség, a megrendelésed díján kívül semmilyen egyéb költség nincs!

A fotólabor

Célunk, hogy igényeidet, elvárásaidat a lehető legmagasabb szinten kielégítsük. Ezért laborjainkban a legmodernebb gépekkel, és technikákkal dolgozunk, hogy valóban azt kapd tőlünk, amit szeretnél.
Az előhívott képekre minőséggaranciát vállalunk! Amennyiben elégedetlen lennél elkészült fotóid minőségével, hozd be őket bármelyik üzletünkbe, és amennyiben valóban nem megfelelő a képek minősége mi újra előhívjuk Neked a kifogásolt fotókat. 


Kidolgozási eljárások, képarányok, adatveszteség

A digitális fényképezőgépekkel készített fotók oldalainak arányai kisebb-nagyobb mértékben eltérhetnek a kidolgozandó papírképek oldalarányaitól. Ezen kívül a képek gyártási technológiájából adódóan a képek szélein minden esetben lehet 1-3 mm adatveszteség.

Egy példa:
Egy 1536 x 2304 pixel méretű digitális fotóról gyakorlatilag adatveszteség nélküli 10x15 cm méretű papírkép készíthető, mert mind a digitális képfájl, mind a papírkép oldalaránya 3:2.

A digitális fényképezőgépek viszont sokszor 4:3 oldalarányú digitális kép készítésére vannak beállítva.
Amennyiben általában 3:2 oldalarányú (pl. 10x15, 20x30, 30x45 cm méretű) képeket készítene a képeiből, úgy javasoljuk hogy állítsa a fényképezőjét 3:2 arányú fényképezési módra.

A papírkép méretei

A weboldalon feltüntetett papírkép méretek csak az általánosságban használt szabványméreteket tükrözik. A fotópapírok valós szélessége méretenként a következők szerint alakul:  8.9, 10.2, 12.7, 15.2, 20.3, 30.5 cm. 

Gyártástechnológiai okokból a képek hosszát illetően +/- 1-5 mm eltérés lehetséges, ezzel kapcsolatban reklamációt nem tudunk elfogadni.

Minden előhívási módnál lehetséges minimális adatveszteség, mely a kép minden oldalán kb. 1-3 mm.

Képméret Tényleges képméret Arányok Javasolt minimális felbontás
9x13 8,9 x 12,7 cm 10:7 526x750
10x15 10,2 x 15,2 cm 3:2 600x900
13x18 12,7 x 17,8 cm 7:5 750x1050
15 x 20 15,2 x 20,3 cm 4:3 900 x 1200
20x30 20,3 x 30,5 cm 3:2 1200x1800
30x40 30,5 x 40,5 cm 4:3 1800x2400
30x45 30,5 x 45,7 cm 3:2 1800x2700

FILL eljárás (teljes kitöltés)

A ''FILL'' eljárással előhívott képek teljesen kitöltik a kiválasztott fotópapír méretet. Azonban, ha a képfájl oldalaránya nem azonos a leendő papírkép arányával akkor a fotó bizonyos részei lemaradnak. 

A képeket egyesével átnézzük, minden képnél beállításra kerülnek az ún. "lemaradó" fotórészletek, így próbáljuk elérni, hogy minden esetben a leghasznosabb részletek kerüljenek a fényképre.

A FILL eljárásból eredő, esetlegesen lemaradt képrészletek miatt reklamációt nem tudunk elfogadni!

A piros színnel jelzett részek nem lesznek rajta az elkészült papírképen

FIT eljárás (fix képméret, eredeti arányok)

A ''FIT'' eljárással kidolgozott képeken a digitális kép szinte minden részlete látható lesz, de az esetleges oldalarány különbségekből adódóan a papírképek két oldalán (a képen alul és felül, vagy a két oldalán) fehér sávok lehetnek. A fehér sávok egészítik ki a digitális kép és a fotópapír arányainak különbségét.

Ezt az eljárást abban az esetben ajánljuk, ha mindenképp fix méretű képet szeretnél, mert pl. albumba szeretnéd tenni a 10x15méretű képeket de nem szeretnéd, hogy fontos részletek maradjanak le a képről.

 

A fehér színnel jelzett részek rajta lesznek az elkészült papírképen


Poszter nyomtatás

A megrendelt posztereket kb. 8 cm átmérőjű kartonhengerben adjuk át, illetve szállítjuk a sérülésveszély miatt. Az ár nem tartalmazza a vakrámázást, illetve keretezést. Poszterekről részletesebb információkért
kattints ide!

Kérjük, vedd figyelembe hogy a megadott méretek tekintetében, a gyártástechnológiából adódóan +/- 1-5 mm eltérés lehetséges, melyért reklamációt nem tudunk elfogadni.


Személyes adatok kezeléséről szóló rendelkezések

A regisztrációnál megadott személyes adataidat a megrendelés teljesítése, és a megrendelés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk rendszerünkben. Feltöltött fotóidat, személyes adataidat harmadik félnek nem adjuk át, kivéve, ha a megrendelés teljesítése érdekében erre feltétlen szükség van (pl. futárszolgálati partnerünk esetében a szállítás bonyolítása miatt). Ilyen esetben partnerünk a cégünk által részére átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosult megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni! Felhasználóink adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

A 220foto.hu digitális fotókidolgozással foglalkozó weboldalt látogató, és az ott előhívást megrendelni szándékozó felhasználóink tudomásul veszik, hogy az internetes adattovábbítás folyamán adatok sérülhetnek, elveszhetnek, megsemmisülhetnek, esetleg illetéktelen kezekbe kerülhetnek. A rendszer ellen elkövetett idegen behatolások, támadások kizárása teljesen sajnos lehetetlen, ezért az ilyen esetek esetleges bekövetkeztekor az üzemeltető semmiféle felelősséget nem vállal, felelősség nem terheli! Jelzett kockázatokkal a felhasználó tisztában van, és a szolgáltatás igénybevételekor vállalja. Természetesen az üzemeltetők mindent megtesznek azért, hogy az adatbiztonság ne sérüljön!

© 2020 - 220volt Magyarország Kft. • info • +36 20/376-22-76
Tudtad?
Nem akarsz levágást a képeidből, rendeld meg képeidet fit módban. további infók "itt"